Şbt

Kütüphane Muhabbetleri Etkinliğimizin dördüncüsünü  9 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirdik.

Bu haftaki sohbetimizde Tarih Öğretmenimiz Mehmet KÜÇÜKYILMAZ hocamızla Tahsin Paşanın 2. Abdülhamid ve Yıldız Hatıralarını konuştuk.

Bu anlamlı etkinliğe katılım gösteren tüm öğrencilerimize faydalı olmasını temenni ediyor, emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Şbt

"Nitelikli Eğitim Erdemli Nesil" hedefiyle çıktığımız yolda öğrencilerimizin hem bilgi hem de ahlaki açıdan donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla cami buluşmaları etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bu amaçla Zafertepe Mahallesinde bulunan Valide Sultan Cami'inde öğrencilerimizle bir araya geldik. İl Müftümüz Sayın Hüseyin DEMİRTAŞ hocamızında katıldığı buluşmada müftümüz öğrenci ve cami cemaatine vaaz ve nasihatlarda bulundu. Verimli geçen buluşma cami derneğinin namaz çıkışı yapmış olduğu ikramlar ile son buldu.

Şbt

Kütüphane Muhabbetleri etkinliğimizin Şubat ayı söyleşi programı şu şekilde olacaktır:

1. Tahsin Paşa'nın "2. Abdülhamid ve Yıldız Hatıraları"
09 Şubat 2022
Mehmet Küçükyılmaz

2. Alex Haley'in "Malcolm X"i
16 Şubat 2022
Emrah Ayhan

3. "Metavörs" Nedir?
23 Şubat 2022
Mustafa Özkaya

Şbt

Öğrencilerimizin okulda geçirdikleri zamanı verimli ve kaliteli kılmak, onlarla ders dışı zamanlarda buluşup sohbet edebilme gayesiyle düzenlediğimiz Kütüphane Muhabbetleri Etkinliğimizin üçüncüsünü  gerçekleştirdik.

Bu haftaki sohbetimizde Meslek Dersleri Öğretmenimiz Ahmet MEŞE hocamızla Wadah Khanfar'ın "İlk Bahar" isimli kitabını konuştuk.

Ock

Yoğun akademik çalışmalarımızın yanında öğrencilerimizin kültürel,sosyal ve sportif yönden gelişmeleri amacıyla düzenlediğimiz etkinliklerden biri olan sınıflar arası matematik bilgi yarışmalarında 5. Sınıflar kategorisi gerçekleştirildi..

7.Sınıflar düzeyinde belirlenen 5 takım arasında heyecanlı ve çekişmeli gerçekleşen bilgi yarışması sonucunda dereceler şöyle gerçekleşti
Birinci "Kerat Cetveli Takımı"
İkinci " Şüpheliler Takımı"
Üçüncü "Mate Boom Takımı"

Bilgi yarışmasına katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor yarışmayı organize eden ilköğretim matematik zümremize-Mustafa Özkaya ve Yunus Çetinkaya öğretmenlerimize ve müdür yardımcımız Ahmet Sencer Engin'e teşekkür ederiz...

Şehit Selim Cansız Anadolu İmam Hatip Lisesi
Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu

"Nitelikli Eğitim,Erdemli Nesil.."

Ock

Öğrencilerimizin okulda geçirdikleri zamanı verimli ve kaliteli kılmak, onlarla ders dışı zamanlarda buluşup sohbet edebilme gayesiyle düzenlediğimiz Kütüphane Muhabbetleri Etkinliğimizin 11 Ocak 2022 buluşmasını gerçekleştirdik.

Öğrencilerimizin yoğun katılım sağladığı bu sohbetimizde İsmet ÖZEL'in "Erbain" isimli şiir kitabını konuştuk.

Ock

Okulumuzda sınıflar arası düzenledğimiz ve öğrencilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirdiğimiz münazara yarışmamızın finalistleri belli oldu.
9, 10 ve 11. sınıflarımızın katılımı ile gerçekleştirdiğimiz yarışmalarda son olarak 10-E sınıfı 10-A sınıfının savunduğu görüşü çürüterek finale yükseldi.
Münazara yarışmamızın kazananın belli olacağı final karşılaşması ise 11-C ve 10-E sınıfları arasında olacak.

Katılım gösteren öğrencilerimize teşekkür eder, final karşılaşmasında karşı karşıya gelecek olan öğrencilerimize de başarılar dileriz.

Ock

Öğrencilerimizin okulumuzun imkanlarından, öğretmenlerimizin bilgi, tecrübe ve donanımlarından üst düzeyde faydalanmasını sağlayabilmek; onları psikolojik, sosyal ve akademik anlamda hayata hazırlayabilmek adına düzenlediğimiz etkinliklerimize bir yenisini ekledik.

Şehit Selim Cansız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak "Kütüphane Muhabbetleri" etkinliğini planlayarak hayata geçirdik. Etkinliğimiz okulumuz kütüphanesinde belirlenen bir eser üzerine sohbet şeklinde gerçekleşiyor. Bu hafta sohbetimizde Mehmet Akif İNAN'ın "Hicret" isimli kitabını konuştuk.Etkinlik boyunca öğrencilerimize çay, kahve yerli ve milli kek ikramı yaparak öğrencilerimize samimi, kendilerini rahat ifade edebilecekleri bir ortam sunmayı amaçlıyoruz.

Öğrencilerimizin yoğun katılım gösterdiği ve keyif aldıklarını gözlemlediğimiz bu etkinliğin planlanması ve gerçekleşmesinde emeği geçen okul idaremize ve kıymetli öğretmenlerimize teşekkür eder, öğrencilerimiz için faydalı olmasını dileriz.

OKUL AKADEMİ TAKİP KOMİSYONU

Öğrencilerimizin akademik başarısını arttırmak için öğrenci koçluğu sistemini yaparak birebir eğitim sistemini geliştirmeye çalışıyoruz.
Öğrencilerimizin haftalık ve aylık takiplerini yaparak gelişim aşamlarını beraber gözlemliyoruz