BAŞKÖŞE KONUŞMALARI'NIN 5. PROGRAMI TALHA TEKİN'İN KATILIMIYLA İCRA EDİLDİ.

"BİZİM MİLLETİMİZİN ÇOK GÜÇLÜ BİR YARDIŞLAMA DUYGUSU VAR. BU DUYGU DEVAM ETTİĞİ SÜRECE BİZE BİR ŞEY OLMAZ."

Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin, Şehit Selim Cansız AİHL Kütüphanesi koordinatörlüğünde tertip edilen Başköşe Konuşmalarının bu haftaki misafiri oldu.

Şehit Selim Cansız AİHL Kütüphanesi koordinatörlüğünde tertip edilen ve bir gelenek haline gelen Başköşe Konuşmaları'nın 5. programı 9 Kasım 2022'de okul kütüphanesinde düzenlendi. Bu haftanın başköşe konuşmacısı Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin oldu. 16.00 itibariyle başlayan program; sunum, soru cevap bölümü ve ikram ile birlikte 17.30'da son buldu.

Konuşmasına Kızılay'ın kuruluşundan bugüne gelişine denk hikayesini anlatarak başlayan Tekin, önemli noktalar üzerinde durdu. Kızılay'ın çalışma alanlarının çok geniş olduğunu belirten Tekin, konuşmasında şunları kaydetti.

"Kızılay denildiğinde sanırım herkesin aklına çadır geliyor. Doğrudur, çünkü Kızılay 1868'den 2009'a kadar afet bölgelerinde çadır kurdu. 2009'dan sonra bu görevi AFAD devraldı. Kızılay, afet bölgelerinde beslenme hizmeti sağlıyor şu an. Yani, Kızılay'ın çadırı nerede diye yaygara yapanlara kulak asmamak lazım.

Kızılay, gayet şeffaf bir kurumdur. Resmî kurumlar ve bakanlık tarafından denetlenir. Bugün Kütahya'da yeni bir yere taşındık. Cumartesi Pazarı'nın hemen üstünde, Adliye'nin yanında. Orada da öğrenci arkadaşlarımıza yönelik faaliyetlerimiz devam ediyor. Hepinizi bekliyoruz. Gönüllü çalışma yapmak isteyen arkadaşlar da www.gonulluol.com adresinden başvuru yapabilir. Kızılay'ın her yaş grubuna göre bir çalışması vardır.

Yaptığımız yardımlarda beni en çok etkileyen hatıralardan biri şu oldu. Kütahya'da, Zafertepe Mahallesi'nde bir teyzemizi ziyaret etmiştik. Pandemi zamanı olduğu için dışarı çıkamıyordu, 65 yaşının üstündeydi. Kulağından küpelerini çıkarıp bize bağış olarak verdi. Param yok ama inşallah bunlar işe yarar, dedi. Biz ilk başta almak istemedik ama ısrar etti. Pandemi zamanında işini kaybeden ve ekonomik açıdan sıkıntı yaşayan insanlarımıza teyzemiz yardım etmek istiyordu. Çok duygulandığımız, unutamadığımız bir anı oldu."

Programı ilgiyle takip eden öğrenciler Kızılay ile ilgili merak ettikleri birçok hususu Talha Tekin'e sorma imkânı buldu. Program, soru cevap bölümü ve ikramların ardından son buldu. Bir dahaki programın 23 Kasım 2022'de eğitimci Ali Uslu'nun katılacağı "Hz. Peygamberin Eğitimci Yönü" başlığında tertip edileceği duyuruldu.

09-11-202209-11-202209-11-202209-11-202209-11-202209-11-202209-11-2022

Yayın: 09.11.2022 - Güncelleme: 05.12.2023 19:04 - Görüntülenme: 155