KÜTAHYA / MERKEZ - Şehit Selim Cansız Anadolu İmam Hatip Lisesi

BAŞKÖŞE KONUŞMALARI'NIN 3. PROGRAMI AHMET MEŞE'NİN KATILIMIYLA İCRA EDİLDİ.

Başköşe Konuşmaları'nın 3. programı, okulumuz İHL Meslek Dersleri öğretmeni Ahmet Meşe'nin katılımıyla, "Bankadan Aldım 1 Tane, Eve Geldim 1000 Tane" başlığıyla icra edildi.

Şehit Selim Cansız AİHL Kütüphanesi koordinatörlüğünde tertip edilen ve bir gelenek haline gelen Başköşe Konuşmaları'nın 3. programı 26 Ekim 2022'de okul kütüphanesinde düzenlendi. Bu haftanın başköşe konuşmacısı okulumuz İHL Meslek Dersleri öğretmeni Ahmet Meşe oldu. 16.00 itibariyle başlayan program; sunum, soru cevap bölümü ve ikram ile birlikte 18.00'de son buldu.

Bir bilmece sorarmış gibi yazılan konuşma başlığı öğrenciler tarafından tebessümle karşılandı. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen program Ahmet Meşe'nin kütüphaneyi teşrif etmesi ile 16.00'da başladı. Konuşma, Bakara Suresi'nde geçen faiz ve ticaretle ilgili ayetlerin okunmasıyla başladı. Faiz alışverişinde bulunanların Allah ve Rasulü'ne harp açmakta olduğunu buyuran ayet-i kerimenin üzerinde duruldu. Kur'an'da, başka hiçbir günah için bu kadar büyük tehdit bulunmadığını ifade eden konuşmacı, konunun önemini belirtti.

Bankaların bir nevi karargah olduğunu ifade eden Ahmet Meşe, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: Başlıkta belirtildiği üzere bankadan 1 tane alıp eve gelince 1000 tane olan şey nedir? Burada kastettiğimiz faizdir. Bunu bankadan 1 tane olarak alırsınız sonra eve getirdiğinizde nice şeyleri götürdüğünü görürsünüz. Yaptığınız veya yapacağınız ister ilmî, ister ailevî, ister ticarî her şeyin kıymeti azalır. En başta bereketiniz gider. Evinizde ve hayatınızda bereketsiz kalırsınız. O yüzden esas mesele ekonomik meseleleri kılıfına uydurmak değildir. Esas olan, faizi olmazsa olmaz olarak belirleyen ekonomik sistemin komple değişmesidir. Mümkün olduğu mertebe faizden uzak durulmalıdır. Dinimizi, hayatımıza veya ekonomimize uydurmak, uydurmaya çalışmak, boş bir çabadır. Hayatımızı ve ekonomimizi dinin bize emrettiği şekilde düzenlemek gerekmektedir."

Programın ikinci bölümünde soru cevap faslı başladı ve ikramlar sunuldu. Konunun önemini kavrayan öğrencilerimiz uzun bir soru cevap bölümüyle merak ettikleri husular hakkında bilgi aldı. Başta Ahmet Meşe Hocamız olmak üzere programa katılan bütün öğrencilerimize, maddi manevi desteklerini esirgemeyen hocalarımıza teşekkür ederiz.

26-10-202226-10-202226-10-202226-10-202226-10-202226-10-202226-10-2022

Yayın: 26.10.2022 - Güncelleme: 05.12.2023 19:06 - Görüntülenme: 480